ti 11.7. klo 18.00
Kesto 120 min, väliaika
  • Musiikki
Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasali, Jyväskylä

Katri Helena – 60-vuotisjuhlakonsertti

Loppuunmyyty

Jyväskylän Kesän päätöskonsertissa nähdään yksi maamme menestyneimmistä laulajista, Katri Helena. Konsertti on osa Katri Helenan 60-vuotisjuhlakiertuetta. Artisti konsertoi Jyväskylän Kesässä 11.7. Tessa Virta Orkesterin kanssa.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan 60 vuotta siitä, kun Katri Helena aloitti uransa. Huhtikuussa virstanpylvään kunniaksi julkaistaan laulajan elämäkerta, jonka on kirjoittanut Elina Hirvonen.

Katri Helena Kalaoja on yksi maamme menestyneimmistä laulajista ja levyttänyt suuren määrän rakastettuja, ikivihreitä kappaleita. Levytysura alkoi vuonna 1963 Poikien kuvat -laululla. Seuraavana vuonna julkaistusta Puhelinlangat laulaa -kappaleesta tuli Katri Helenan läpimurtohitti. Katri Helenan muita hittejä ovat esimerkiksi Anna mulle tähtitaivas, Vasten auringon siltaa, Mun sydämeni tänne jää, Katson sineen taivaan, Lintu ja lapsi, Katson autiota hiekkarantaa, Paloma Blanca, Syysunelma ja Ei kauniimpaa.​ Näitä tunnetuimpia hittejä kuullaan myös juhlakonsertissa.

Viime vuoden lokakuussa julkaistussa Anna-lehden haastattelussa Katri Helena on kertonut, että ura lähenee loppuaan. Lopettamispäätöstä artisti ei kuitenkaan ole tehnyt.

Viime vuoden lopulla Katri Helena nähtiin konserttilavoilla pitkästä aikaa kolmen vuoden keikkatauon jälkeen. Jyväskylän Kesän päätöskonsertti on artistin ainoa kesäkauden konsertti Jyväskylän alueella.