ke 5.7. klo 18.00
Kesto n. 75 min
  • Musiikki
Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasali, Jyväskylä

Avajaiskonsertti: Linda Fredriksson Juniper & Irene Suosalo

Festivaaliviikon avaa Linda Fredriksson Juniperin esiintyminen, jossa musiikki, videotaide ja improvisaatio kohtaavat kiehtovalla tavalla. Linda Fredriksson on noussut yhdeksi maamme tunnetuimmista saksofonisteista ja jazzmuusikoista. Hänen Juniper-albuminsa on saanut laajalti tunnustusta esimerkiksi Teosto-palkinnon ja Jazz-Emman muodossa.

Avajaiskonsertissa vuoropuhelua yhtyeen soiton kanssa käy visuaalinen taideteos, joka on luotu varta vasten konsertin osaksi. Visuaaleista vastaa videotaiteilija Irene Suosalo, joka valittiin Vuoden kuvittajaksi 2022. Suosalon töitä on nähty esimerkiksi The New York Timesissa ja The New Yorkerissa.

Jyväskylän Kesän festivaalijohtaja Kyösti Ylikulju näkee toivon teemavuoden suorastaan välttämättömänä avauksena:

“Jos maailma jotain tällä hetkellä kaipaa, niin toivoa. Olemme käyneet läpi aivan poikkeuksellisia aikoja, jotka ovat saaneet monet miettimään hyvin varjoisia puolia elämästä ja ihmisyydestä. Ohjelmistomme on monimuotoinen osallistuminen aikamme keskusteluihin – silmiä sulkematta, mutta valon voittoon uskoen.”

Avajaiskonsertti järjestetään Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa keskiviikkona 5.7.2023 kello 18.

Järjestyksessään 68. Jyväskylän Kesä -festivaali järjestetään 5.–11.7.2023. Monitaiteiseen ohjelmistoon kuuluu mm. teatteria, konsertteja, sirkusta, tanssia, elokuvia, keskusteluja, kursseja ja puistofestivaali Puistojuhlat. Vuonna 2022 Jyväskylän kaupungin yleisötapahtumapalkinnolla palkitulla festivaalilla kävi viimeksi yli 30 000 kävijää.